Detaillering aanbrengen in kleurcompositie

Detaillering aanbrengen in kleurcompositie

Detaillering aanbrengen in kleurcompositie

OP DE EZEL – WEEK 49

Het schilderij groeit en de kleurcompositie wordt sterker en nu is het tijd voor meer detaillering en karakter. De zomerse bui komt onderin het schilderij terug in de lichtblauwe spiegeling op straat. Het hoofd met krullen van de vrouw wil ik statuur geven met de gestileerde vorm in glanzende goudverf. In de tekening van het hoofd met krullend lang haar breng ik deels krassend met verf repeterende vormen aan. Op grafische wijze ontstaat het effect van de krullen. Het hele oppervlak bewerk ik licht met een dunne kwast om structuur en kleurnuances aan te brengen. Dit is goed zichtbaar bij wisselende kijkrichting wanneer je voor het schilderij staat.

Armen en benen van het koppel wil ik breekbaar doen lijken en daarom schilder ik ze als van porselein met een craqelué. Straks wil ik daarop tattoo’s suggereren in een Delfts blauw motief. De motieven daarvan ga ik nu bepalen en dat is mijn uitdaging voor de volgende week.