Details van het schilderij verder uitwerken

Details van het schilderij verder uitwerken

Details van het schilderij verder uitwerken

OP DE EZEL – WEEK 16

 

Allereerst heb ik de jurk geschilderd met een patroon van blauwe Jeneverbessen. Tijdens het opbrengen behoud ik de transparantie in de verftoets zodat onderliggende takken mooi meewerken door de bessen heen. De typisch blauwe tint van deze bessen harmonieert perfect met het totale kleurpalet van dit schilderij. Met een subtiele lijn geef ik de rechterzijde van de jurk aan waar achtergrond en kleding in elkaar overgaan.

Hierna maak ik de toon van de huid van de violist donkerder en werk ik schaduwen en lijnvoering bij. Ik wil de huidtint nog dichter richting de achtergrondtonen brengen zodat deze deels in elkaar overvloeien. In de schaduwpartijen van de jurk breng ik toetsen van violet en roze aan die deze donkere delen levendig maken.

Elke laag verf die ik aanbreng geeft nu meer tekening aan het schilderij terwijl het geheel steeds zachter en uitgebalanceerder wordt. Komende week volgen de haren van de violist en haar strijkstok die nu nog te hard op het schilderij ligt.