Expressief olieverfschilderij: selfie met oesters

Expressief olieverfschilderij: selfie met oesters

Expressief olieverfschilderij: selfie met oesters

OP DE EZEL – WEEK 7

 

Conceptueel olieverfschilderij: selfie met oesters

 

Het is alweer even geleden dat ik dit schilderij besproken heb. Ik had hem even aan de kant gezet omdat twee andere schilderijen (Koppel met plu I en versie II) mijn aandacht vroegen. En dit olieverfschilderij is typisch zo’n creatie waar wat meer tijd overheen gaat. Het concept is gevormd tot een uitgesproken compositie, alleen wil ik meer expressie bereiken. Meer spontaniteit in de verftoetsen,  een intensere werking van het schilderij. Sommige vlakken zijn opgebouwd uit mooie doorschijnende lagen met zichtbare penseelstreken. Deze koester ik wanneer nieuw opgebrachte lagen meer dynamiek geven aan het beeld. Ik besluit tot een radicale kleurwijziging op het shirt met ijslolly en dat vergt wat durf. Het resultaat is een stuk spannender en dit laat ik eerst bezinken en drogen voordat ik met de laatste fase van dit schilderij start.