Het schilderij krijgt karakter

Het schilderij krijgt karakter

Het schilderij krijgt karakter

OP DE EZEL – WEEK 2

Sinds de laatste totaalweergave van Koppel met plu I heeft het schilderij meer karakter gekregen door diverse detailleringen uit te werken: de kleding van beide figuren, het toevoegen van de tattoo’s, oppervlakken voorzien van lijnwerk voor regen en zonnestralen en de suggestie van een gezichtsuitdrukking. Over de vorm van het bovenlichaam van de vrouw was ik ontevreden. Ik heb haar houding krachtiger gemaakt door de ruimte tussen de haardos en het lichaam aan te passen. Langs de beide tattoo’s heb ik subtiel een gouden rand aangebracht zoals je dat terugziet in chic Delfts blauw. Het geeft een mooi accent en laat het goud van de haardos van de vrouw zo mooi terugkomen in het schilderij.

Ook met de bestrating linksonder had ik een mooie uitdaging, omdat ik de lijn van links naar rechtsonder te nadrukkelijk vond. Door de straatstenen in twee delen te splitsen met een trapsgewijs oplopende lijn van linksonder naar rechtsboven heb ik dat opgelost. Het schilderij is nu dicht bij voltooiing, maar ik heb nog wel enkele toevoegingen in m’n hoofd. Voordat ik deze laatste details aanbreng zet ik het werk een tijdje weg om daar straks met een frisse blik de laatste hand aan te leggen.

Geeft mij mooi de tijd om met het Koppel met plu II verder te gaan.