Huidskleur schilderen met tatoeage

Huidskleur schilderen met tatoeage

Huidskleur met tatoeage schilderen

OP DE EZEL – WEEK 51

Deze week ga ik verder met het schilderij (zie week 50), nadat ik de eerste lagen heb laten drogen. Voor het schilderen van de armen en benen, evenals het hoofd van de man wil ik de vrijheid hebben om te kunnen corrigeren. Dan is het prettig als de verflaag alvast goed droog is.

De vrouw heeft een andere – meer getinte – huidskleur dan de man, die zijn arm gesierd weet met een flinke tattoo. Ik begin met het opzetten van de schaduwpartijen door deze schraal in donkere tinten te schilderen. Zo voorkom ik dat de donkerste verf straks de lichtere tinten kan vervuilen bij menging op het schildersdoek. Hierna begint het mengen van de verschillende huidtinten op mijn schilderspalet. Als basis maak ik een mooie middentoon aan en daaraan voeg ik langzaam meer wit toe voor een zachte lichtval op de huid.

De tatoeage wil ik met enkele rake streken in de juiste kleurnuances neerzetten voor een geloofwaardige effect. En daarvoor is de transparantie van de verf van belang om een mooie menging met de huidkleur op het doek te krijgen.

Tevreden zet ik het resultaat voor droging tegen de muur en daarmee kan het volgende werk weer op de ezel.