Kleurconcept uitwerken met kleurpotlood

Kleurconcept uitwerken met kleurpotlood

OP DE EZEL – WEEK 26

Concept uitwerken in kleurpotlood

 

Verder met de conceptschetsen zoals in voorgaande blogs besproken. Van de uitgewerkte lijnschets maak ik een aantal extra licht afgedrukte kopieën. Daarop ga ik kleur(studies) maken in kleurpotlood. Met kleurpotlood werk ik graag voor een losse snelle schets en kleurindruk. Ik wil voornamelijk mijn gedachten kwijt, niet zozeer voorstudies maken zoals die in verf gebruikelijk zijn. Het is voor mij handig om kleurvolgorde en -richting voor straks te bepalen. Daarna – eenmaal aan het schilderen – zal ook  toeval en intuïtie een rol spelen.

Voor nu richt ik me op de hoofdkleuren die ik tegen een aantal neutraal grijzen en bruin/groenen zet. Ik probeer de organische lijnvoering vast uit en wissel daarvoor van zacht ingekleurde vlakken naar scherp aangezette contouren. In de kantlijn maak ik aantekeningen en snelle impressies van kleur- en lijncombinaties.