Kleurpalet, materiaal en voorbereiding

Kleurpalet, materiaal en voorbereiding

Kleurpalet, materiaal en voorbereiding

OP DE EZEL – WEEK 8

 

Kleurpalet, materiaal en voorbereiding

 

Met het verzamelen van materiaal voor dit nieuwe schilderij pak ik de draad weer op. Ik heb zelf verschillende foto’s gemaakt van het heidelandschap en zoek bijpassend materiaal ter inspiratie. Het concept voor dit schilderij zal ik nog verder uitwerken in diverse schetsen. Daarvoor vind ik inspiratie tijdens mijn onderzoeksfase: ik maak korte notities en zoek beelden en kleuren bij elkaar. Voor dit olieverfschilderij heb ik een aantal kleurpaletten gemaakt waarop ik de kleurcompositie en sfeer wil afstemmen.

Deze fase is een mengeling van intuïtie, overdenken, associëren, inspiratie zoeken en notities of schetsen maken. Een proces dat je lastig kunt omschrijven of verbeelden met een foto. Het idee zal vlug concreter worden om te delen in dit blog.