Kleurpalet van koppel met plu I

Kleurpalet van koppel met plu I

Koppel met plu I

OP DE EZEL – WEEK 48

In het vorige artikel van dit schilderij heb ik een onderlaag aangebracht van cadmium geel. Daaroverheen breng ik nu donkergoud aan. Het onderste geel zal de kleurkracht intenser maken omdat donkergoud halfdekkend is. De gekozen tint voor de achtergrond werk ik wat donkerder uit en meer richting groen. Om de zomerse bui uit te drukken schilder ik in schuine richting pastel gele regen op de groene ondergrond. Vooraf heb ik een kleurpalet bepaalt waarin onder andere: roodvioletten, blauwen (met als basis cereleum blauw), goud en zachtgeel.

Nu schilder ik de compositie in kleurvlakken en voor sommige delen wijk ik af met ritme en penseelvoering. Dit herhaal ik met latere lagen over de diverse vlakken om leven in het oppervlak aan te brengen. Mijn idee voor volgende week is om over de witte lichaamsdelen een patroon uit te werken, waaronder ik eerst een craquel√© effect aanbreng. Dit geeft de suggestie van aardewerk voor de armen, hoofd en benen. Ook het ‘gouden hoofd’ is komende week aan de beurt voor verdere uitwerking.