Kranten in model van een tulp vouwen en digitaal bewerken

Kranten in model van een tulp vouwen en digitaal bewerken

Kranten in model van een tulp vouwen en digitaal bewerken

OP DE EZEL – WEEK 33

 

Kranten in model van een tulp vouwen en digitaal bewerken

 

Nadat ik de modellen heb gevouwen naar tulpvorm volgens ontwerpschets, heb ik deze opgeplakt. Ik digitaliseer ze om verder te werken op mijn computer. Zoals eerder genoemd gaat het straks om een groffe suggestie maar ik probeer onderliggend wel een transparante beeldlaag te poetsen die later zwakjes doorschemert. Daarom vind ik een exact model van belang, zowel in typografie als beeld.

De selectie van beelden heb ik eerder al gemaakt. Vanuit het concept dat ik voor ogen heb zocht ik naar beelden die daarop aansluiten. Dat is nog een flinke klus gebleken. Foto’s met werken van kunstenaars als Matisse en Vuillard verwerk ik met hulp van een fotobewerkingsapp. Dit zijn de tulpvormige krantcollages die linksonder en rechtsboven op het schilderij terugkomen. Daarna voeg ik eigen tekst toe waarmee ik de bestaande kopregels vervang. Dit zijn teksten met quotes van beide schilders en de letters zijn maar deels zichtbaar.

Alles klaar nu om kwasten op te pakken en het schilderij op te zetten.