Laag over laag naar kleur, ritme en structuur

Laag over laag naar kleur, ritme en structuur

Laag over laag naar kleur, ritme en structuur

OP DE EZEL – WEEK 14

Laag over laag structuur, kleur en ritme

 

Laag over laag bouw ik het schilderij op naar een mooie kleurbalans. Met de kwaststreken volg ik de organische vormen van het onderwerp, zoals te zien in de violetpaarse strook met heide. Nu de dikte van de verflaag aanzwelt ontstaat ook meer structuur in de toetsen met verf.  Door vast te houden aan het gekozen kleurpalet ontstaat een mooi ingetogen beeld.

In de volgende fase komt het patroon in de jurk aan bod en zal ik de strijkstok afzwakken omdat die nu te aanwezig is. Ook de klankgaten pas ik waarschijnlijk nog aan omdat de violette kleur te nadrukkelijk is.

Nu laat ik dit schilderij even rusten voordat ik verder ga. Deels voor droging en deels om met een heldere blik verder te gaan.

Het eerstvolgende blog verschijnt in week  16.