Misschien een vlugge blik en in een fractie iets teweegbrengen

Misschien een vlugge blik en in een fractie iets teweegbrengen

Misschien een vlugge blik en in een fractie iets teweegbrengen

OP DE EZEL – WEEK 27

 

Het schilderij vertelt en de geïnteresseerde kijker heeft zijn perceptie. Wat maakt het los, al is het in een split second? Als maker streef je ernaar dat je schilderijen tot de verbeelding spreken. Wat mensen eruit oppikken en weer doorgeven.

 

Misschien een vlugge blik en in een fractie iets teweegbrengen

 

Deze blog verhaal ik over mijn persoonlijke beleving van schilderen het ontstaan van Vonx Atelier.

Vrijheid van werken en plezier in schilderen stimuleren mij om te creëren. Dat staat nergens los van de aandacht die elk schilderij nodig heeft van zijn publiek. Hun perceptie en interpretatie maakt het beeld compleet voor mij. Die aandacht moet het kunstwerk wel zélf verdienen. Die schijnbare interactie tussen beeld en publiek boeit mij. Mijn doel is een beeldend verhaal te delen en genoeg ruimte voor eigen interpretatie te laten.

Jeroen Ploeg - Vonx AtelierMijn naam is Jeroen Ploeg en schilderen is voor mij dé creatieve uitlaatklep met vrij werk. Zo ben ik Vonx Atelier begonnen, met schilderijen onder signatuur van Jimo. In de loop van de tijd zal mijn stijl meer eigen worden, maar ik maak geen haast. De huidige onbevangen insteek bevalt me wel. Ook breng ik schilderijen van FRME op de markt. Daarvan komt de volledige opbrengst ten goede van IJM. De organisatie die wereldwijd strijdt tegen slavernij en misbruik.