Nat-in-nat schilderen van koppel met plu II

Nat-in-nat schilderen van koppel met plu II

Nat-in-nat schilderen van koppel met plu II

OP DE EZEL – WEEK 50

Ter afwisseling heb ik het doek met schets uit week 47 nu op de ezel staan. Met een totaal andere benadering dan ‘Koppel met plu I’ schilder ik dit tafereel met vlotte nat-in-nat toetsen. Dit koppel – in stoere kleding gestoken – straalt een zeker optimisme uit door hun loopje onder paarse paraplu, in nauwelijks zichtbare miezerregen. Het beeld heb ik geschoten op een late augustusdag en trok mijn aandacht door de kleurcombinatie van zwart met oker en paars en hun uitstraling. De stoere karakteristieken wil ik vangen op een donkere ondergrond in diep, naar zwart neigende toetsen voor broek, t-shirt en rokje van deze spontane figuranten. Ik begin met de hoofdfiguren omdat ik later wil bepalen wat ik aan de achtergrond ga toevoegen. Mijn kleurpalet houd ik beperkt zodat er een mooi ingetogen compositie ontstaat. Na een middagje schilderen maak ik niet ontevreden de balans op en zie uit naar de volgende sessie.