Onderschildering en projectie van schets

Onderschildering en projectie van schets

Onderschildering en projectie van schets

OP DE EZEL – WEEK 31

 

Onderschildering en projectie van schets

 

Na het maken van kleurstudies voor compositie en kleurpalet heb ik het doek van onderschildering voorzien. Met brede kwast heb deze donker opgezet in grijzen, aarde- en okertinten. De eindversie van het schilderij verwacht ik veel lichter in kleur te maken maar ik wil tijdens het schilderen zien of ik sterke contrasten en donkerpartijen kan benutten. Voor een indruk bij dit blog heb ik de schets alvast geprojecteerd op de onderschildering. Dit is hoe ik de tekening ga overbrengen op het doek. In eerste instantie met pastelpotlood en later zet ik de contouren met dunne verf aan. Eerst het doek goed drogen nu, voordat ik verder kan.