Onderschildering en schets aanbrengen

Onderschildering en schets aanbrengen

Onderschildering en schets aanbrengen

OP DE EZEL – WEEK 47

De onderschildering voor de tweede, meer realistische versie van ‘koppel met plu’ heb ik relatief donker opgezet. Een groot deel van de kleding is zwart en ik wilde een donkere neutrale ondergrond voor diepe nuances in de middentonen. Na droging heb ik wel even wat tijd besteed aan het tekenen van het tafereel op het schildersdoek. Deze uitvoering heeft veel meer detail en de juiste verhoudingen zijn van groot belang. Ik had ervoor kunnen kiezen om het doek spontaan en rechtstreeks naar foto te schilderen, maar eigenlijk wil ik het origineel loslaten en vrijer schilderen aan de hand van deze schets. Nu kan ik afwisselend met twee doeken aan de slag, elk in een volledig andere stijl. Mooie uitdaging.