Onderschildering in tweevoud

Onderschildering in tweevoud

Onderschildering in tweevoud

OP DE EZEL – WEEK 44

Eigenlijk wist ik het al, toen ik de lijntekening maakte van het koppel met ‘plu’ dat onverstoorbaar door een zomerse bui stapt: “Hier kan ik meer mee”, dacht ik. “Dit wil ik in verschillende stijlen neerzetten omdat het plaatje mij erg aanspreekt.” Dus heb ik van de week twéé schildersdoeken in de gesso gezet en voorzien van onderschildering. Op het donkere doek wil ik het tafereel spontaan schilderen, in vlotte toets. Het andere schilderij pak ik gelijktijdig op met een meer abstracte benadering. De eerste schetsen daarvan heb ik de afgelopen dagen verder uitgewerkt en gestileerd. Hopelijk drogen de doeken snel en kan ik mijn schetsen aanbrengen op het canvas van formaat 80 x 100 cm.