Over Vonx Atelier

LICHT BEWOGEN

Zeevonk, fantastisch schouwspel, de inspiratie
voor de naam Vonx Atelier.

Een warme zomernacht, al vroeg in het jaar, met een traag zakkende maan als spelbreker. Ik sta tot mijn knieën in de branding en staar naar de golven. Met een groep zeevonkspotters wacht ik ongeduldig, waar de klok al tegen enen loopt.

Dán toch, verschijnt een ander natuurfenomeen: zeevonk, ongrijpbaar licht. Blauwgroene flitsen als elektrische lading schieten helder door de golven. Een fantastisch schouwspel.

Een dergelijke beleving probeer ik met mijn schilderijen op te roepen, al is het in een fractie, genoeg om iets los te maken. Voor die dag.

Misschien een vlugge blik en in een fractie iets teweegbrengen

Het schilderij vertelt en de geïnteresseerde kijker heeft zijn perceptie. Wat maakt het los, al is het in een split second? Als maker streef je ernaar dat je schilderijen tot de verbeelding spreken. Wat mensen eruit oppikken en weer doorgeven.

Vrijheid van werken en plezier in schilderen stimuleren mij om te creëren. Dat staat nergens los van de aandacht die elk schilderij nodig heeft van zijn publiek. Hun perceptie en interpretatie maakt het beeld compleet voor mij. Die aandacht moet het kunstwerk wel zélf verdienen. Die schijnbare interactie tussen beeld en publiek boeit mij. Mijn doel is een beeldend verhaal te delen en genoeg ruimte voor eigen interpretatie te laten.

Jeroen Ploeg - Vonx AtelierMijn naam is Jeroen Ploeg en schilderen is voor mij dé creatieve uitlaatklep met vrij werk. Met Vonx Atelier presenteer ik op deze website mijn schilderijen.

Bekijk de collectie schilderijen van Vonx Atelier, Veenendaal