Schets met potlood opbrengen en modellen maken

Schets met potlood opbrengen en modellen maken

Schets met potlood opbrengen en modellen maken

OP DE EZEL – WEEK 32

 

Schets met potlood opbrengen en modellen maken

 

Vorige week heb ik ter indicatie het ontwerp op canvas geprojecteerd in een fotobewerking. Nu heb ik het ontwerp met de hand (en wat rekenwerk) op canvas aangebracht. Dit doe ik met aquarelpotlood om nog eenvoudig te corrigeren indien nodig. Dit is altijd een tijdrovend klusje en ter afwisseling heb ik ook modellen gevouwen van krantenpapier. Zoals op de afbeelding te zien bevat het ontwerp diverse vlakken met een patroon van krantenpagina’s. Hiervoor wil ik houvast hebben van echt gevouwen modellen om in olieverf de suggestie van een krant te wekken. Even dacht ik nog het krantenpapier op de drager te lijmen en daarna te overschilderen. Dat kan waardevolle effecten opleveren. Zo heb ik al eens jute en sisal verwerkt op een schilderij. Maar nu ga ik voor enkel de kwast en olieverf.

Van een aantal kranten vouw ik modellen volgens schets en vervolgens maak ik een foto. Straks kan ik voor betreffende vlakken beelden schilderen vanaf mijn computerbeeldscherm. Dit zal niet zozeer om details gaan. Ook voor de groffe suggestie werk ik graag naar model, zodat ik bewust kan weglaten of toevoegen voor mijn werk.