Schilderen van de eerste kleurvlakken en contouren

Schilderen van de eerste kleurvlakken en contouren

Schilderen van de eerste kleurvlakken en contouren

OP DE EZEL – WEEK 34

 

Schilderen van de eerste kleurvlakken en contouren

 

Op de onderschildering schilder ik met schrale droge toetsen de eerste kleurvlakken en contouren. Vooraf heb ik het kleurpalet geselecteerd en daarmee mijn schilderspalet ingericht. Met de oorspronkelijke lijntekening en kleurschets in aanslag schilder ik over het hele canvas om kleurcompositie en penseelstreek op te zetten. De donkere onderschildering schemert mooi in harmonie door de aangebrachte kleuren. Die transparantie en karakteristieke penseelstreken wil ik graag behouden voor dit schilderij. Toch zullen er nog diverse lagen volgen voordat dit schilderij zijn eindfase bereikt.

Mijn eerste aandacht richt zich nu op verhoudingen en compositie in lijn en kleur en de stijl waarin ik schilder. Straks sta ik voor de keuze in hoeverre ik de schrale onderschildering behoudt voor dit  schilderij.