Signatuur FRME vertelt een donker verhaal

Signatuur FRME vertelt een donker verhaal

Signatuur FRME vertelt een donker verhaal

OP DE EZEL – WEEK 25

Signatuur FRME vertelt een verhaal

 

Waarom FRME?
Vonx Atelier ondersteunt van harte het vele goede werk dat IJM internationaal verricht om mensen te bevrijden uit slavernij. Aan het dagelijkse misbruik van meisjes, jongens, vrouwen en mannen moet een einde komen. Met de lease van deze werken hoop ik een steentje bij te dragen. Meer informatie over deze werken.

De signatuur FRME is een soort anagram waarin de woorden FREE en FREE ME gecombineerd zijn tot één logo. Het idee ontstond omdat ik niet nadrukkelijk schilderijen wil maken met een visuele vertaling van het leed waar mensen in slavernij en misbruik situaties mee te maken hebben. Mijn doel is wél het onder de aandacht brengen van slavernij en de strijd die IJM voert. De schilderijen die ik maak verbeelden meestal een dagelijks tafereel of bieden een sfeerimpressie naar eigen interpretatie. Na de eerste aanblik springt de signatuur in het oog met een boodschap die doorvertelt moet worden.

Je kunt dit signatuur lezen als roep: FREE! Eindelijk bevrijd en vrij om een nieuw leven op te bouwen. En je kunt het lezen als schreeuw: FREE ME! De kreet van velen die (nog) niet over een eigen en vrij leven beschikken. De ‘M’ staat een kwartslag gekanteld in het beeldmerk zodat deze leest als ‘E’. De puntige vorm van dit teken benadrukt de schreeuw om hulp.

Hulp die we zullen bieden wanneer we beseffen dat we samen slavernij en misbruik uit de wereld moeten helpen. Daarom hoop ik via mijn schilderijen die boodschap door te geven.