Tattoo’s in Delfts blauw

Tattoo’s in Delfts blauw

Tattoo’s in Delfts blauw

OP DE EZEL – WEEK 1

Diep in december, richting 2021 heb ik de tattoo’s in Delfts blauw – zie ook artikel week 49 – op beide figuren aangebracht. Dit wilde ik persé uit de hand schilderen voor het meest natuurlijke en spontane resultaat. Daarvoor was wel wat concentratie vereist en kwam de schildersstok goed van pas. In een eerder stadium had ik al een aantal Delfts blauwe patronen uitgezocht welke ik geschikt achtte voor de tattoo’s. Door fotobewerking heb ik daarvan een digitaal model gemaakt. Dit is mijn referentiemodel bij het schilderen.

Het mengen van de Delfts blauwe kleuren verliep lekker vlot en de kleurenpigmenten zijn mooi intens (ik werk graag met Cobra Artist, watervermengbare olieverf). Deze detailschildering heb ik in verschillende lagen over elkaar geschilderd. Allereerst de contourlijnen in donkerblauw en nadat dit secure werkje erop zat heb door diverse glacislagen de lichtere blauwe tinten aangebracht. Het geeft een mooi resultaat op de lichte craquelé huid van het koppel. Later volgt nog een transparant witte laag over de tattoo’s om de nu nog scherpe tekening iets zachter te maken. Ondertussen werk ik door aan de uitwerking van het schilderij door meer details toe te voegen en kleurnuanceringen aan te brengen in diverse vlakken, daarover volgende week meer.