Uitwerking van krant artikelen in kleur en volgende fase totale schilderij

Uitwerking van krant artikelen in kleur en volgende fase totale schilderij

Uitwerking van krant artikelen in kleur en volgende fase totale schilderij

OP DE EZEL – WEEK 38

 

Uitwerking van krant artikelen in kleur en volgende fase totale schilderij

 

Over de onderschildering in licht/donker van de krant artikelen breng ik de kleurlaag aan voor de verschillende afbeeldingen. In eerste instantie fris en helder, half transparant, zodat de tonen mooie nuances geven. Later ga ik deze tulpen in krantpapier afzwakken naar een soberder kleurbeeld voor de suggestie van een gedrukte krant. Kleuren van een gedrukte krant hebben om druktechnische redenen een beperkte kleuromvang en zijn dus minder verzadigd en intens.

Ik werk ook verder aan de diverse elementen op het schilderij en besluit de opengelaten lichaamsdelen van de hoofdfiguur aan te zetten met koperblauw-groen. In combinatie met de donkerbruine onderlaag accentueer ik hiermee de open vormen van het lichaam. De volgende slag maak ik straks met het opbrengen van een meer dekkende laag waarmee ik het schilderij in een volgende fase meer pit geef.