Van schetspotlood naar kwast en eerste streken

Van schetspotlood naar kwast en eerste streken

Van schetspotlood naar kwast en eerste streken

OP DE EZEL – WEEK 11

Van schetspotlood naar kwast en eerste streken

 

De tekening met aquarelpotlood is me toch te kwetsbaar om als basis te dienen. Met de kwast wil ik in ‘losse toets’ werken en ondertussen vorm en compositie behouden. Daarom schilder ik eerst de contouren in een neutraal grijs, ook omdat dit lijnwerk straks prima door de geschilderde lagen heen mag schemeren. Nadat ik de contouren¬† heb neergezet met een relatief dunne varkensharen kwast zie ik dat de compositie al heel pakkend is. Dit is een mooie start voor dit schilderij. Dit eerste lijnwerk laat ik drogen en daarna zet ik de basistonen voor de diverse vlakken al op. Ik begin met een basis grijsgroen uit het geselecteerde kleurpalet voor een aanzienlijk deel van het schilderij. Daarnaast een bronsgroen vlak, ook als basiskleur die straks in flarden door de verflaag heen zichtbaar blijft. Het oogt wat mij betreft al heel prettig.