Vrouwelijk naakt en tulpvormige krant artikelen

Vrouwelijk naakt en tulpvormige krant artikelen

OP DE EZEL – WEEK 35

 

Vrouwelijk naakt en tulpvormige krant artikelen

 

Het vrouwelijk naakt op dit schilderij zet ik op in warm grijs met zalmroze tonen. Dit deel moet transparant en spontaan geschilderd worden voor het juiste effect in dit schilderij. Ik raak steeds meer overtuigd om – afwijkend van de schets – de donkere onderschildering nadrukkelijk te benutten in het schilderij. Ik vind de combinatie met de opgezette kleuren goed bevallen. En zeker in het naakt is er een mooi samenspel tussen donker en licht.

Verder ga ik nu met de tulp vormen. Deze wil ik een stoffering geven als bestond de tulp uit krantenpapier. De eerste laag zet ik relatief nat op zodat je de penseelstreken mooi terugziet in het oppervlak. Ik meng een zand/papier kleur: wit met rauwe omber, een vleugje geel en ultramarijn. Dit is straks een goede basistint om de krant artikelen te schilderen. De tulpen omring ik in lichtblauw dat refereert aan water in een vaas met tulpen. Gelijktijdig schilder ik de dampende kop thee die op de voorgrond zichtbaar is. Dit glas zorgt voor de optische suggestie van een salontafel op de voorgrond van het tafereel.